شرکت دانش بنیان مبتکر بتن سورین

 

 در طی سالیان اخیر بتن شفاف بعنوان محصولی نوین و متریال جدید در صنعت معماری و ساختمان معرفی شده است. با توجه کاربرد استفاده بتن شفاف در معماری و طراحی دکوراسیون داخلی این محصول مورد توجه معماران و طراحان قرار گرفته است. در این قسمت به معرفی مختصری از بتن شفاف پژوهش های صورت گرفته در داخل کشور پرداخته شده است.

1- ارزیابی و اجرای بتن شفاف (بتن عبور دهنده نور) و مقایسه آن با بتن معمولی

نویسندگان:

ریحانه بارانی 

رحیم امین زاده 

چکیده مقاله:

بدون استفاده از مصالح سبک تر مقاوم سازی و بهسازی ساختمان ها به خصوص در مقابل نیروی زمین لرزه امکان پذیر نیست و امروزه در همه همایش های علمی یکی از محورهای اصلی بحث مقاوم سازی استفاده از مصالح سبکتر می باشد همچنین استفاده از نور طبیعی در جهت کسب انرژی رایگان برای بهینه سازی انرژی امری ضروری است با توجه به این که در سال های اخیر فیبر نوری به طور موفقیت آمیزی در سازه ها به کار برده شده اند این اعضا به خاطر اندازه کوچکشان قادر به استفاده وسیع در المان های سازه ای هستند از مصالح نوین مطرح در گروه های علمی می توان به بتن شفاف که با نام تجاری لایتراکن به بازار معرفی شده است اشاره کرد .در این تحقیق بتن شفاف به عنوان ماده ساخت و ساز جدید مورد بررسی قرار گرفته است که از توانایی هدایت نور فیبرهای نوری بهره مند هستند. سپس این بتن را با بتن معمولی مقایسه کرده ضمن ذکر مزایا و معایب آن با بررسی این ماده جدید سادگی استفاده و کارآمد آن را با در نظر گرفتن شرایط اجرایی مشخصات مهندسی به دست آمده بیان می کنیم.

2- بتن های شفاف (سوگذران) از ایده تا اجرا

نویسندگان:

جمال بیکس فهادان 

محمدعلی دشتی 

چکیده مقاله:

پس از تولید امروزی بتن به عنوان مصالح نوین با توجه به خصو صیات منحصر به فرد ازجمله کارایی ,شکل پذیری , در دسترس بودنمصالح , مقاومت فشاری مناسب , نداشتن اثرات مخرب زیست محیطی , سبب گردیده مصرف بتن در صنعت ساخت و ساز روز به روزافزایش پیدا کند . بطوری که امروزه از آن بعنوان یکی از مهمترین عناصر سازه ای بحساب می آید . محققان تا دهه های اخیر تحقیقاتخود را بیشتر بر روی مقاومت وخواص فیزیکی از جمله کارایی دوام نفوذ پذیری و غیره انجام می دادند ولی در دهه های اخیر باپیشرفتهای صورت گرفته وبا توجه به نیاز ها وخواسته های طراحان وبهره برداران از بتن سبب گردیده محققین از خواص وکارکردهایدیگری از بتن مورد استفاده قرار دهند از جمله بتن هوشمند بتن شکل پذیر بتن خود تراکم و بتن شفاف یا سو گذران که می توانند نقشپر رنگی را درساخت ساز ها داشته با شند.همانطور که اشاره شد یکی از این بتن ها , بتن شفاف می باشد که با توجه به گسترش مصرفبتن در محیط های شهری به منظور دستیابی به ظاهری زنده ، زیبا و غیریکنواخت از بتن لازم می باشد که در این مقاله ضمن اشا ره بهترکیب تشکیل دهنده بتن و روش ساخت این بتن به بررسی کارکردها ونکات اجرایی آن خواهد پرداخت. این بتن ترکیبی است از بتنترجیحا خود تراکم وفیبر های نوری شیشه ایی ویا پلاستیکی با قطرهای مورد نظر که به صورت پانل هاوقطعات پیش ساخته مختلف بهصورت سازه ایی و یا غیر سازه ایی مورد استفاده قرار می گیرد که قا بلیت عبور دهندگی نور را دارد.

3- ساخت دیوارهای هوشمند بتنی شفاف با قابلیت تغییر رنگ

نویسندگان:

محمدعلی دشتی رحمت آبادی 

محمد آزادی 

چکیده مقاله:

امروزه از بتن به عنوان یکی از عناصر مهم سازه ای یاد می شود، با توجه به پیشرفت های تکنولوژی قرن 12 این ماده نیز ساخت و ساز طراحی را دگرگون کرده و به کمک معماران آمده است، بتنی تولید شده که قابلیت تغییر رنگ داشته و فضای معماری را به فضایی متنوع تبدیل ساخته است ، این مقاله سعی دارد نحوه ساخت این بتن خاص و تاثیر آن را در فضای معماری و طرح های معماران مورد بررسی قرار دهد. مقاله این فرض را پیش می کشد که استفاده از بتن شفاف رنگی در طرح های معماری باعث می شود که نور و رنگ به فضاهای معماری وارد شود و علوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی، فضایی دلنشین و مفرح را وارد بستر معماری کند. هدف اصلی این است که استفاده از نور خورشید به عنوان یک منبع نور برای کاهش مصرف برق است. همچنین استفاده از فیبر نوری احساس تنش سازه ای را کم کرده و این بتن زیباشناختی را وارد معماری ساختمان می کند.

4- معرفی و بررسی بتن نیمه شفاف (لایتراکن)

نویسندگان:

رضا مرادی فرد 

سمانه رمضانی 

سیدمحمدعلی حسینی پور

چکیده مقاله:

با اختراع اشعه لیزر ارتباطات فیبرنوری امکان پذیر شد. باتوجه به این نظریه که نور در الیاف شیشه ای هدایت می شود وبه طور کلی الیاف می توانند در بهبود برخی خواص بتن موثر باشند، استفاده از فیبر نوری در بتن می تواند ویژگی هایمنحصر به فردی را موجب گردد. بررسی ها در این مقاله حاکی از آن است که الیاف های نوری علاوه بر اینکه قابلیت انعطافپذیری زیادی را دارا هستند و همچنین نمی تواند اثرات منفی بر مشخصات سازه ای از جمله مقاومت کششی یا فشاریبتن داشته باشد، نیز می توانند به منظور دستیابی به ظاهری متفاوت برای المان های بتنی به کار رود.

5- مطالعهای بر کاربرد بتن شفاف در حفاظت از بناهای تاریخی به منظور کاهش آشفتگیهای بصری

نویسندگان:

محبه خیراندیش 

محسن طبسی 

چکیده مقاله:

امروزه شاهد آنیم که ایران در حوزه مرمت و حفاظت از بناهای تاریخی، مصالح و تکنیکهای جدید، را به کندی مورد آزمایش و پژوهش قرار میدهد و از فواید این اقدامات بیبهره مانده است کمااینکه همچنان مصالحی که سالها در بخش عملیاتحفاظتی از گذشته بکار رفته کماکان اولین گزینههای انتخابی دستاندرکاران این عرصه میباشد. موضوع آسیبهای بصری در ابتدای کار حفاظت ابنیه نکته فراموش شدهای است و بسیار مورد کم توجهی واقع شدهاست، در این مقاله سعی شده مادهای جدید با قابلیت- های ویژه که برگشتپذیر و براحتی قابل جمعآوری میباشد را در حفاظت بناهای تاریخی مورد بررسی قرار دادهشود و به موضوع- آشفتگی بصری ایجاد شده توسط مصالح مورد استفاده کنونی پرداخته شده است. روش این پژوهش در سه گام انجام شده است: 1 چیستی 2- چرایی 3- چگونگی... ، در گام نخست به معرفی ماده پرداخته شده و در گام دوم به علت انتخاب این ماده اشاره شده و در نهایت در گام سوم به چند نمونه پیشنهاد استفاده از این ماده در حفاظت پرداخته شده است. نتایج حاصل از این مقاله میتواند کمکشایان توجهی در کاهش آشفتگی و آلودگی بصری ابنیه تاریخی در مرحله حفاظت بنماید و این خود احترام به بناهای تاریخی و ایجاد انگیزه و علاقه بازدیدکنندگان حتی در مراحل اولیه حفاظت و مرمت آثار را افزایش میدهد و زمینههای بهبود صنعت توریسم را فراهم خواهد کرد و در پی آن شرایط اقتصادی نیز مساعدتر خواهد شد

6- ارزیابی واجرای بتن شفاف هوشمند جهت نیل به معماری پایدار

نویسندگان:

الهام ترکمان زاده 

هانیه زحمتکش 

میترا علیایی

چکیده مقاله:

امروزه با توجه به افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش نیاز به تولید انرژی و مصارف آن مهندسان به دنبال راه حل هایی برای استفاده از انرژی های طبیعی و ذخیره سازی آنها می باشند . یکی از موادی که امروزه در صنعت عمران ساخته می شود، بتن شفاف هوشمند نام دارد .. بتن شفاف امروزه به عنوان یک ماده ساختمانی جدید با قابلیت استفاده بالا مطرح است. این ماده ترکیبی از فیبرهای نوری و ذرات بتن است و می تواند به عنوان بلوک ها و یا پانل های پیش ساخته ساختمانی استفاده شود. فیبرها به خاطر اندازه کوچکشان با بتن مخلوط شده و ترکیبی از یک ماده دانه بندی شده را تشکیل می دهند. به این ترتیب نتیجه کار صرفا ترکیب شیشه و بتن نیست، بلکه یک ماده جدید که از لحاظ ساختار درونی و سطوح بیرونی کامل همگن است، به دست می آید. استفاده از بتن شفاف نیز در ساختارهای امروزه ی ساختمان در بخش داخلی و خارجی و محیط های مختلف شهر از جمله فناوری های نوین می باشد. این مقاله بهانه ای است برای بیان اهمیت موضوع و تحقیق و پژوهش و آشنایی با مصالح نوین که ما را به درک عمیق تراز مفهوم پایداری سوق می دهد.هدف ازنگارش این مقاله معرفی بتن شفاف، اشاره به موارد کاربرد، خصوصیات و مزایا و معایب آن و مقایسه اجزای آن با بتن معمولی و استفاده ازآنها درمعماری به منظور دستیابی به معماریپایدار می باشد. این مقاله در ابعاد توصیفی – تحلیلی با توجه به بحث بهینه سازی مصرف انرژی و استفاده از منابع مکتوب و کتابخانه و بیان نمونه های موردی اجرا شده مورد بررسی قرار گرفته است.

7- بررسی ویژگی ها و نحوه ی ساخت بتن شفاف هوشمند

نویسندگان:

محمود عدالتی 

آرش کریمی پور 

چکیده مقاله:

امروزه با توجه به افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش نیاز به تولید انرژی و مصارف آن مهندسان به دنبال راه حل هایی برای استفاده از انرژی های طبیعی و ذخیره سازی آنها میباشند . یکی از موادی که امروزه در صنعت عمران ساخته میشود، بتن شفاف هوشمند نام دارد . همانطور که مشخص است هنگام شنیدن کلمه بتن در اذهان جسمی بسیار سخت و صلب تداعی میشود، درصورتی که امروزه بدین صورت نمیباشد. بتن شفاف مادهای است که علاوه بر داشتن ویژگیهای عمومی بتن ها توانایی انتقال نور و غلبه بر این ذهنیت قدیمی را دارد. در این مقاله سعی شده است تا با معرفی کامل این بتن و تاریخچه ی آن و نحوه ی ساخت این ماده به بررسی برخی از ویژگی های آن نظیر: شرایط انتقال نور، مقاومت فشاری بتن، بررسی ویژگیهای اجزای سازنده ی آن ، قابلیت نفوذ پذیری بتن، انجام آزمایش انجماد-ذوب، میزان عبور الکتریسیته و... پرداخته شود. نتایج بدست آمده در این مقاله نشان میدهد که این بتن در زاویه تابش 60 درجه بهترین جذب انرژی و در نتیجه بهترین عملکرد را در میزان انتقال نور را دارا می باشد.

8- بتن شفاف

نویسندگان:

مهدی رستمی زرج آباد 

چکیده مقاله:

بتن لایتراکان (بتن عبور دهنده نور)استفاده از تکنولوژی نانو امکان تولید بتن شفاف را فراهم نموده است که تحولی عظیم در زمینه طراحی ساختمانها و سازه های شهری از قبیل یلها ایجاد می نماید این بتن با افزودن فیبرهای شیشه به مخلوط خرده سنگ سیمان و آب محصولی خارق العاده تهیه می شود. هم اکنون بتن لایتراکان با دانسیتا 2400-2100 کیلو گرم بر متر مکعب، مقاومت فشاری 50 نیوتن بر میلیمتر مربع و مقاومت کششی 7 نیوتن بر میلی متر مربع درسه رنگ خاکستری سیاه و یا سفید و با ابعاد استاندارد 300 ضربدر 600 میلیمتر و با ضخامت 500-25 میلیمتر تولید می گردد.همچنین استفاده از فیبر نوری در ابتدای بار بر سازه آتی بدون تاثیر منفی در مقاومت بالای فشاری و کششی آن می توان اثری خوب با ایجاد فضاهای روشن و جذاب داشته باشد. یکی از جذاب ترین کاربردها استفاده از لایتراکان در پوشش کف ها و درخشش آن از پایین است در طول روز این یک کف پوش از جنس بتن معمولی به نظر می رسد و در هنگام غروب آفتاب بلوک های کف در رنگهای منعکس شده از نور غروب شروع به درخشش می کنند.

9- بررسی ویژگی ها و کاربردهای بتن شفاف

نویسندگان:

غلامرضا هوایی 

محسن منصوری 

چکیده مقاله:

بتن شفاف از جمله محصولات جدیدی می باشد که می تواند برای صرفه جویی در مصرف انرژی مورد استفاده قرار گیرد و استفاده از آن سبب استفاده بهینه از نور روز می شود. علاوه بر این بتن عبور دهنده نور می تواند به عنوان یک هنر زیبا در موزه ها و نمایشگاه های خاص مورد استفاده قرار گیرد. بتن شفاف امروزه به عنوان یک ماده ساختمانی جدید با قابلیت استفاده بالا مطرح است. این ماده ترکیبی از فیبرهای نوری و ذرات بتن است و می تواند به عنوان بلوک ها و یا پانل های پیش ساخته ساختمانی استفاده شود. فیبرها به خاطر اندازه کوچکشان با بتن مخلوط شده و ترکیبی از یک ماده دانه بندی شده را تشکیل می دهند. به این ترتیب نتیجه کار صرفا ترکیب شیشه و بتن نیست، بلکه یک ماده جدید که از لحاظ ساختار درونی و سطوح بیرونی کامل همگن است، به دست می آید. در این مقاله ضمن معرفی بتن شفاف، به موارد کاربرد، خصوصیات و مزایا و معایب آن اشاره می گردد و مقایسه اجزای آن با بتن معمولی صورت می گیرد.

10- بهینه سازی مصرف انرژی با بهره گیری از بتن شفاف در معماری ساختارها

نویسندگان:

سعید فلاحیان 

رضا رضوی 

محمدرضا مفیدی 

چکیده مقاله:

رشد مصرف انرژی در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته نشان می دهد که کشورهای درحال توسعه به دلیل عدم دسترسی به تکنولوژی های برتر در بخش های مختلف از روند رشد سریعتری برخوردار هستند . درکشور ما نیز مصرف انرژی در بخش های مختلف ازجمله خانگی،تجاری و صنعت بالاتر از میزان استاندارد های جهانی است. در این میان اختصاص 04 درصد از منابع انرژی به بخش ساختمان، کنترل و بهینه سازی مصرف انرژی، این بخش را بیش از پیش حائز اهمیت می سازد. لذا بکار گیری فن آوری های نوین در صرفه جویی انرژی به پیش زمینه ای از طراحی پایدار باز خواهد گشت که در توسعه پایدار فضاهای شهری رو به تحول می باشد .در این زمینه ایجاد تعامل بین معماری و انرژی های پایدار در کاربرد مصالح نوین ما را در رسیدن به اهداف خود نزدیکتر مینماید. ا ستفاده از بتن شفاف نیز در ساختارهای امروزه ی ساختمان در بخش داخلی و خارجی و محیط های مختلف شهر از جمله ی این فناوری ها می باشد. در مسیر این پژوهش با توجه به بحث بهینه سازی مصرف انرژی استفاده از مناب مکتلو کتابخانه ایدر ابعاد نظری و بیان نمونه های موردی اجرا شده در ابعاد توصیفی – تحلیلی از روش های نقش برجسته بر این تحقیق ملی باشد که حاصل کاری گروهی از بیانی علمی می باشد

11- دیوارهای هوشمند، ساخت دیوارهای بتنی شفاف با قابلیت تغییر رنگ

نویسندگان:

حسن سجادزاده 

علی محمد عبادی

مازیار مریدی 

حسام رخشانی 

چکیده مقاله:

امروزه از بتن به عنوان یکی از عناصر مهم سازهای یاد میشود، با توجه به پیشرفتهای تکنولوژی قرن 12 این ماده نیز ساختو سازطراحی را دگرگون کرده و به کمک معماران آمده است، بتنی تولید شده که قابلیت تغییر رنگ داشته و فضای معماری را به فضایی متنوعتبدیل ساخته است، این مقاله سعی دارد نحوه ساخت این بتن خاص و تاثیر آن را در فضای معماری و طرحهای معماران مورد بررسی قرار دهد. مقاله این فرض را پیش میکشد که استفاده از بتن شفاف رنگی در طرحهای معماری باعث میشود که نور و رنگ به فضاهای معماری وارد شود و علاوه بر صرفهجویی در مصرف انرژی، فضایی دلنشین و مفرح را وارد بستر معماری کند. هدف اصلی این است که استفاده از نور خورشید به عنوان یک منبع نور برای کاهش مصرف برق است همچنین استفاده از فیبر نوری احساس تنش سازه ای را کم کرده و این بتن زیباشناختی را رارد معماری ساختمان میکند

12- بتن شفاف TRANSPARENT CONCRETE

نویسندگان:

محمدرضا هاشمیان فر

مسلم امیری 

چکیده مقاله:

مقاوم سازی و بهسازی ساختمانها به خصوص در مقابل نیروی زمینلرزه بدن استفاده از مصالح سبکتر از مصالح موجود امکان پذیر نیست و امروزه در همه همایشهای علمی یکی از محورهای اصلی بحث مقاوم سازی استفاده از مصالح سبکتر می باشد از مصالح نوین مطرح در گروه های علمی می توان به بتن شفاف که با نام تجاری لیتراکان به بازار معرفی شده است اشاره کرد این مقاله سعی دارد با وارسی این ماده جدید سادگی استفاده و کارآمدی آن را با در نظر گرفتن شرایط اجرایی کارگاه های ساختمانی ایران به همایشهای علمی و بازار کار معرفی نموده و روشی برای تولید آن ارائه داده و مشخصات مهندسی بدست آمده از ان را بررسی نماید

13- بتن شفاف انتقال دهنده نور

نویسندگان:

مصطفی محمودی 

رضا مرشد

چکیده مقاله:

درسالهای اخیر فیبرنوری به طور موفقیت آمیزی در سازه ها به کاربرده شده اند این اعضا به خاطر اندازه کوچک آنها قادر به استفاده وسیع درالمان های سازه ای هستند دراین مقاله بتن شفاف لایتراکن به عنوان ماده ساخت و ساز جدید مورد بررسی قرارگرفته است که به وسیله فیبرهای نوری پلاستیکی که داخل سیمان و ملات قرار داده می شود تجهیز شده اند و از توانایی هدایت نور فیبرهای نوری پلاستیکی بهره مند هستند درادامه نیز ویژگیهای سنجشی فیبرهای براگ گریتینگ دراین بتن نیز مورد بررسی قرارگرفته است.

14- ارزیابی و اجرای بتن شفاف (بتن عبور دهنده نور) و مقایسه آن با بتن معمولی

نویسندگان:

ریحانه بارانی 

رحیم امین زاده 

چکیده مقاله:

بدون استفاده از مصالح سبک تر مقاوم سازی و بهسازی ساختمان ها به خصوص در مقابل نیروی زمین لرزه امکان پذیر نیست و امروزه در همه همایش های علمی یکی از محورهای اصلی بحث مقاوم سازی استفاده از مصالح سبکتر می باشد همچنین استفاده از نور طبیعی در جهت کسب انرژی رایگان برای بهینه سازی انرژی امری ضروری است با توجه به این که در سال های اخیر فیبر نوری به طور موفقیت آمیزی در سازه ها به کار برده شده اند این اعضا به خاطر اندازه کوچکشان قادر به استفاده وسیع در المان های سازه ای هستند از مصالح نوین مطرح در گروه های علمی می توان به بتن شفاف که با نام تجاری لایتراکن به بازار معرفی شده است اشاره کرد .در این تحقیق بتن شفاف به عنوان ماده ساخت و ساز جدید مورد بررسی قرار گرفته است که از توانایی هدایت نور فیبرهای نوری بهره مند هستند. سپس این بتن را با بتن معمولی مقایسه کرده ضمن ذکر مزایا و معایب آن با بررسی این ماده جدید سادگی استفاده و کارآمد آن را با در نظر گرفتن شرایط اجرایی مشخصات مهندسی به دست آمده بیان می کنیم.

15- بررسی ویژگی های بتن شفاف جهت بهره گیری از نور طبیعی در راستای بهینه سازی مصرف انرژی

نویسندگان:

زینب بهاروند 

نرگس بهاروند 

امیر تابان 

چکیده مقاله:

بدون شک تکنولوژی به پیدایش یک الفبای جدید و فضایی متفاوت از گذشته در معماری کمک می کند . شاید یک قرن پیش زمانی که سنگ ، آجر و چوب تنها مصالح موجود بودند و معمار به ناچار به پیروی از قوانین ساختاری رایج با همان تکنیک ها و سیستم ها بود. معماری رشته ای مستقل محسوب می شد ، اما امروزه نه تنها معماری خود را با سایر علوم از قبیل علوم انسانی و حتی مسائل تکنیکی وابسته می داند ، بلکه معماران امروز با تحقق پیشرفت های صنعتی پیدایش مصالح نوین ، برای ایفای نقش محوری خویش ناگزیر به درک روابط پیچیده و رویکردهای چند جانبه می باشند. بافت ساده و خشن بتن همیشه آن را به عنوان مصالحی سرد برای ما معرفی کرده دیوارهای بتنی برای ما استحکام را تداعی می کند و شاید هرگز برای ما مفهوم شفافیت را به همراه نداشته باشد... در این مقاله کاربردهای بتن نیمه شفاف به عنوان مصالحی جدید در معماری با رویکرد استفاده بهینه از انرژی مورد بررسی قرار می گرد. این بتن از سیمان ریزدانه تولید می شود و معادل 4٪ وزنش از فیبرهای نوری شیشه ای تشکیل شده است . مهمترین کاربرد بتن شفاف دریافت نور مناسب در کل ساختمان است. ایجاد نور کافی در ساختمان و کمتر کردن میزان مصرف برق از ویژگی های عمده این مصالح جدید می باشد . این مقاله به روش تحلیلی - توصیفی با هدف بررسی ویژگی های این مصالح نوین با رویکرد بهینه سازی انرژی صورت گرفته است.

2.9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.90 (5 Votes)